vodilna slika

POHODNIŠKA PRIREDITEV "ZA SRCE"

dne 14. 09. 2019

Lokacija: Bajnof - Trška gora - Stari grad - Otočec - Lutrško selo - Dobovo - Šmarješke Toplice

Organizator: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije Podružnica za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Podružnica za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto je v soboto, 14. septembra 2019 organizirala že 22. tradicionalno Pohodniško prireditev ZA SRCE.

Poglavitna aktivnost dnevna je bil POHOD ZA SRCE, ki je potekal po dveh trasah, in sicer po daljši, 12 km dolgi Štukljevi poti, s startom na Bajnofu pod Trško goro, z vzponom na greben Trške gore, spustom do Starega gradu in naprej proti Otočcu, Lutrškemu selu, vasi Dobovo do športnega parka Term Šmarješke Toplice. Druga, Andrijaničeva pot je krajša, dolga približno 5 km, pa ima štart pri Šport hotelu na Otočcu in se takoj za turističnim kompleksom Term Krka pridruži oziroma združi s potjo, ki pripelje pohodnike po Štukljevi poti.

Na cilju so se pohodniki zasluženo okrepčali z dobrim golažem ali pa izvrstno bučkino juho in vsem, kar zdravega sodi zraven, torej polento, črnim kruhom, jabolkom in pristno vodo, za kar so poskrbeli mojstri kuhinje Term Šmarješke Toplice; Dana Mirna pa je s podarjenimi sadnimi smutiji posebej za otroke prispevala dodaten vir energije in vitaminov.

Še dodatno so nam dan polepšali učenci Osnovne šole Šmarjeta z živahno plesno točko in ubranimi zvoki, ki so jih  spretni mladi prstki dveh dečkov zvabili iz harmonik.

Atrakcija dneva, posebej za otroke, ki jih je med nami kar mrgolelo, pa je bil zopet Srček BIMBAM. V duhu slogana letošnjega svetovnega dneva srca BODITE JUNAKI SRCA so se na bližnjem travniku s srčkom BIMBAM združili, povezali v razigrano verigo in skupaj še dodatno razveselili svoja srca in srca tistih, ki smo jih na pohodu spremljali.

Na čudovit, topel in sončen septembrski dan se nas je zbralo 215 navdušencev  gibanja, sobivanja z naravo, druženja z znanci in prijatelji.

nazaj
<avg september 2019 okt>
po to sr če pe so ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

prikaži vse dogodke